Elämä, terveys ja raha

Minä olen yksi niistä jotka pelkäävät jo hyvissä ajoin vaikkei mitään pelättävää vielä edes ole. Olen nähnyt moneen kertaan elämäni vilisevän silmieni edessä, ihan vaan ajattelemalla sitä kaikkein pahinta. Ja pahimmat pelkoni liittyvät sairauksiin. Olen pelännyt ajatella, mutta silti olen tehnyt niin.

Toisaalta, pelkkä ajatuskin paremmasta huomisesta on myös potkinut minua eteenpäin. Ajatuksilla on valtava voima. Ainakin omillani, minuun.

Olen tässä vuosien varrella diagnosoinut itselleni jos jonkun näköisiä sairauksia. Iän kaiken vanha lääkärikirja mökin kätköistä päätyi iltalukemiseksi ja siinä sitä sitten oltiin. Se ei ollut kyllä kovin fiksua.

Ja silloin, kun aloin odottamaan esikoistani rupesin miettimään kuolemaani ja järjestelin asiat siltä osin nippuun. Pistän sen kyllä ensikertalaisen hormonipyörteen piikkiin, mutta toisaalta, onhan tärkeää varautua, kaiken varalta.

Tänä päivänä valitettavan usein tulee vastaan diagnoosi sairaudesta, siitä johon ei välttämättä hoidot tehoa. Siitä joka vie elämän ilot ja halut, eikä pelkästään potilaalta, vaan myös perheenjäseniltä.

Olen seurannut sivusta, kun näin käy. Olen nähnyt sen liian läheltä.

Kun ihmiselämän tärkein ja vaikein, eli terveys ja raha eivät kulje enää käsi kädessä, tilanne alkaa olemaan sietämätön. Oletko koskaan miettinyt sellaista tilannetta? Tilannetta jossa voimat eikä rahat enää riitä? Anna sille ajatukselle pieni hetki.

Minäkin ajattelin pahinta taas hetken ja ensimmäisenä mielessäni ovat tietenkin kaksi pientä lastani. Hehän ovat aamujeni ensimmäiset ja iltojen viimeiset ajatukset, heidän takiaan minun pitää varautua.

Jos samanlaiset ajatukset vaivaavat myös sinua, poikkea Säästöpankkiin. Meillä voisi olla ratkaisu juuri sinulle. Jos elämä ei kuljekaan ennalta suunniteltua ruusuista polkua ja suunnitelmiisi tulee äkillisiä muutoksia, olisit jo valmiiksi varautunut. Elämänvaralla.

Annamari Yläpoikelus

Kirjoittaja on kahden lapsen äiti ja palveluneuvoja Kauppakadun konttorista. 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s