Kolmas pankkikesä

Jälleen se sieltä tuli, nimittäin kesä, mikä omalla kohdallani tarkoittaa paluuta tuttuun ja turvalliseen Lielahden konttoriin. Olen kolmannen vuoden kesätyöntekijä Aito Säästöpankissa. Konttorimme asiakkaille alan olla tuttu kasvo, sillä olen tehnyt töitä myös vuoden ympäri opintojeni ohella. Opiskelen päätoimisesti hallintotieteitä Tampereen yliopistossa. Sivuaineena teen opintoja myös kauppatieteiden puolelta, joten pankkiala tukee opintojani erinomaisesti.

Pankkiuran alkuun ajauduin keväällä 2015 opiskellessani liiketaloutta Tampereen ammattikorkeakoulussa. Nokian konttorin johtaja Mikko Haverinen oli tuolloin kertomassa Portti työelämään -tapahtumassa Aito Säästöpankista työpaikkana. Mikon esitys inspiroi minua ja oikeastaan päätin siltä istumalta, että tuonne haluan päästä kasvattamaan kokemusta työelämästä. Suureksi onnekseni työhakemukseni tuotti tulosta, ja pääsin aloittamaan kesätöissä Lielahden konttorissa.

Ensimmäinen kesäni hujahti ohi vauhdilla, alituisesti uutta oppiessa ja työympäristöön tutustuessa. Minulla on ollut erittäin lämmin olo tulla töihin alusta asti. Minut otettiin vastaan välittömästi työyhteisön jäsenenä, eikä vain väliaikaisena tyyppinä. Asiakkaat kohtasin alusta asti ilolla, ja uskaltaisin sanoa, että myös asiakkaat ovat kohdanneet minut hymyissä suin. Askel askeleelta opin kassatyöskentelyn sekä sen ohella myös muita työtehtäviä.

Minulle jäi ensimmäisestä pankkikesästäni tunne, että haluan oppia, kokea ja nähdä vielä paljon lisää. Vaikka opintopolkuni kääntyi hieman eri suuntaan liiketaloudesta, asetin itselleni päämääräksi ottaa kaiken ilon ja opin irti ajastani Aito Säästöpankissa. Imin tietoisesti informaatiota ympäristöstäni ja pyysin kollegoilta tehtäväksi erilaisia töitä.

Kaiken uuden opin lisäksi olen ollut onnellisessa asemassa siinäkin suhteessa, että konttorimme ilmapiiri on avoin, toisia kannustava ja koen yhteisömme olevan tiivis. Olen kasvanut palveluneuvojana, työntekijänä sekä työkaverina. Minua ei ole kertaakaan jätetty yksin ratkomaan haasteita, ja olen aina saanut apua sitä pyydettäessä.

Aikaisempien kesien kokemus sekä kollegojen pyyteetön tuki on siivittänyt pankkiurani kolmanteen kesään. Tänä kesänä kassan lisäksi olen ottanut haltuun asiakasneuvottelujen salat. Pääasiassa käyn niin nykyisten kuin potentiaalistenkin asiakkaiden kanssa läpi päivittäisasiointia sekä säästämis- ja sijoittamispuolta. Olen asettanut itselleni tavoitteeksi oppia joka päivä jotain uutta ja hoitaa jokaisen asiakaskohtaamisen henkilökohtaisesti, kohtaamalla ihmisen ihmisenä. Yliopistolla olen oppinut teoreettista puolta rahoitusalasta, mutta ihmisten kanssa toimimiseen olen kasvanut työn kautta. Miellän pankkimme paikaksi, johon asiakkaan on helppo tulla ja asiakkaalla on olo, että hänen asiansa todella tulee hoidetuksi.

Ken tietää, mitä tulevaisuus tuo tullessaan ja mikä minun kulkusuuntani tulee olemaan. Nykyisten opintojeni suhteen voi olla, että ajaudun työmaailmassa toisenlaisiin hommiin. Toisaalta voi olla, etten maltakaan lähteä täältä. Siitä kuitenkin voin olla varma, että tämä kesä on antanut minulle sellaista tietämystä, jota ei luentosaleissa opita. Haluan oppia rahoitusalasta vielä lisää ja kehittyä asiantuntijana. Yleisesti ottaen olen äärimmäisen kiitollinen tästä työpaikasta, näistä työkavereista sekä tästä pankista. En äkkiseltään keksi parempaa ponnahduslautaa tulevaisuuden haasteisiin.Neea Loimuvirta

Neea Loimuvirta

Kirjoittaja on hallintotieteiden opiskelija, joka viettää parhaillaan kolmatta pankkikesäänsä  Aito Säästöpankin huipputiimissä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s