Rakkaudesta Tampereeseen

Tamperelaiset rakastavat kaupunkiaan – ja miksi eivät rakastaisi. Pienessä suurkaupungissa kaikki on lähellä.

Kun tamperelaisilta vastikään kysyttiin muuttohalukkuudesta, kävi ilmi, että tamperelainen on hyvin kotiseuturakas. Aito Säästöpankin tilaaman selvityksen mukaan Tampereelta ei haluta lähteä minnekään – eikä varsinkaan pääkaupunkiseudulle.

Jos jonnekin, niin mieluiten Tampereelta siirryttäisiin lähikuntiin.

Me aitosäästöpankkilaiset ajattelemme oikeastaan hyvin pitkälle kuten muutkin tamperelaiset. Mekin rakastamme Tamperetta ja pysymme täällä – kurkottaen korkeintaan lähiseudulle.  Säästöpankilla on kaupungissa komea, lähes 200-vuotinen historia. Ja pysymme Tampereen seudulla samoista syistä kuin muutkin.

Tamperelaiset kehuvat kaupungin sopivaa kokoa, hyviä palveluita ja vilkasta kulttuurielämää. Opiskelumahdollisuudet, luonnon läheisyys ja asuinseudun turvallisuus nousevat myös kyselyssä korkealle. Kaupunkilaiset arvostavat useita kaupunginosia, mutta aivan erityisesti keskustan alue kerää kehuja ja kiitosta.

Eniten Tampereella nyppii kyselyn perusteella asumisen hinta. Peräti kolmannes käyttää asumiseen 31-50 prosenttia nettotuloistaan, ja pitää osuutta liian suurena.

Aamulehti kertoi vastikään (AL 13.6.), että kaupungin kalleimmalla alueella, Kalevassa, yksiön keskimääräinen vuokra on rapiat alle 20 euroa neliöltä. Se merkitsee, että esimerkiksi 40 neliön huoneiston vuokra on liki 800 euroa kuukaudessa.

Vaikka vuokra-asuminen sopii hyvin moniin elämäntilanteisiin, vuokra-asujan kannattaisi ehkä harkita asumismuotoaan, etenkin jos vuokrat jatkavat nousuaan. Tuollaisella summalla lyhentäisi – ainakin pankinjohtajan mielestä – jo kohtalaista asuntolainaakin.

Selvityksessä tamperelaiset kertoivat, että asumisen hinnan kohtuullistaminen olisi heidän mielestään tärkein parannus Tampereen oloihin.

Aito Säästöpankki ilmoittautuu tällä puheella pohtimaan, mitä asialle voisi tehdä ja haastamme muut mukaan. Kuulette asumistalkoista lisää syksyllä, pysykään kanavalla!

Pirkko AhonenPirkko Ahonen 230 x 219 px

Kirjoittaja on Aito Säästöpankin toimitusjohtaja, joka jo nuorena unelmoi vielä joskus asuvansa Tampereella. Tampereen olojen parantaminen on lähellä pitkään Tampereella työskennelleen ja vuodesta 2012 unelmakaupungissaan asuneen pankkialan supernaisen sydäntä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s